متقاضیان تأسیس مؤسسه و خانه های قرآن شهری و روستایی می توانند با مراجعه به این سامانه در سایت تلاوت به نشانی فوق الذکر، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نموده و پس از بارگذاری مدارک و مستندات خواسته شده مطابق با دستورالعمل و آئین نامه های موجود در این سامانه، پروانه فعالیت دریافت کنند. لازم به ذکر است روند تمدید پروانه های فعالیت خانه های قرآن و عترت(ع) نیز از طریق این سامانه امکان پذیر است.
این سامانه رسالت اطلاع رسانی برنامه های قرآنی به تشکلهای قرآنی وابسته، عموم قرآنیان کشور و حتی خارج از کشور و همچنین پشتیبانی برنامه ای، هدایتی و نظارتی را از مجموعه های یاد شده بر عهده دارد. از جمله مشخصه های بارز این سامانه می توان به عناوینی چون؛ انعکاس اخبار، اطلاعات و طرح و برنامه های قرآنی، عضویت تشکلها و جلسات قرآنی و معرفی اساتید و جلسات شاخص قرآن کریم اشاره کرد.
این سامانه با محوریت تربیت کادر متخصص قرآنی و با هدف تسریع در امر برگزاری و ارسال اطلاعات و مدارک دوره های آموزشی تربیت کادر متخصص ادارات شهر و شهرستانهای استان تهران مورد بهره برداری قرار گرفت.
از جمله ویژگی های بارز این سامانه را می توان عناوینی چون؛ ثبت و بروز رسانی اطلاعات موسسات در سطح استان، معرفی دوره های تربیت کادر متخصص، ثبت نام از متقاضیان شرکت در دوره های آموزشی و ثبت اطلاعات آنها، درج نمرات و فرایند آموزشی و مالی شرکت در دوره ها و در نهایت امکان صدور گواهینامه های پایان دوره آموزشی برشمرد.
نحوه ارائه خدمت:
اخذ مجوز موسسه قرآنی:
1- ثبت نام در سامانه
2- مطالعه دقیق آیین نامه ها
3- معرفی 3 نفر با مدرک کارشناسی مرتبط با امور قرآنی
4- دارا بودن حداقل یک سال سابقه مدیریت در امور قرآنی
5- اعلام مکان مناسب برای موسسه با مساحت حداقل 35 مترمربع
6- صدور مجوز پس از بررسی مدارک
اخذ مجوز خانه قرآنی:
1- ثبت نام در سامانه
2- معرفی یک نفر به عنوان موسس با حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و متاهل
3- معرفی یک تفر به عنوان مدیر با حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و متاهل، مدرک آموزشیار یا تربیت معلم روانخوانی و روخوانی و یا حوزوی سطح یک یا دو سال سابقه تدریس در یکی از رشته های قرآنی روخوانی، روانخوانی، مفاهیم، حفظ و قرائت
4- اعلام مکان مناسب با مساحت حداقل 12 مترمربع
5- صدور مجوز پس از بررسی مدارک